slide-2.jpg

Patron

ks. prof. Józef Tischner (1931-2000)...

more

Rekrutacja

Informacje...

more

Egzaminy

Podstawowe informacje...

more

Kierunki kształcenia

Oferta edukacyjna
Filmy promujące zawód  

more

wirtualny

wirtualny

Starosądecki Zespół Szkół z tytułem ZŁOTEJ SZKOŁY NBP!

Dnia 11 września 2015 klasa IV Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych wraz z opiekunami panią Beatą Łęczycką i panią Dorotą Kulig Marcisz, w ramach projektu Modernizacja Kształcenia Zawodowego w Małopolsce uczestniczyła w warsztatach „Kuchnia molekularna” prowadzonych przez pana Piotra Papierza w Perle Południa w Rytrze.

more

W ramach podsumowania tematów o rybach klasa 2 TŻG na zajęciach praktycznych przygotowała autorskie potrawy:
-Dorsz saute na warzywach
-Pstrąg smażony z surówką i pieczonymi ziemniakami
-Kulebiak pieczony w foremce
-Ryba panierowana z sosem cytrynowym i koperkowym
-Ryba w chrupiącej panierce ziemniaczanej z czerwoną cebulą i frytkami
Galeria zdjęć>>>

2 października kl.2 TŻG wraz z p.Beatą Łęczycką i p.Wiolettą Kosakowską była na wycieczce w „Perle Południa” w Rytrze. Uczniowie zwiedzali część hotelową , w której oprócz apartamentów i pokoi znajduje się: basen, SPA, sala konferencyjna, siłownia. W części gastronomicznej uczniowie zapoznali się z układem funkcjonalnym zakładu i przepisami BHP. Wizyta zakończyła się ogniskiem.
Galeria zdjęć>>

 

11 września klasa 2 TŻG wraz z opiekunami: p.Beatą Łęczycką i Wiolettą Kosakowską była na wycieczce zawodowej w Zakładzie Przetwórstwa Mięsnego p.Janusza Urygi w Porąbce Iwkowskiej. W zakładzie widzieliśmy dział , w którym skupowany jest żywiec, hale w której badane są zwierzęta przez lekarza weterynarii i pomieszczenia uboju. Na hali produkcyjnej znajdowały się maszyny służące do rozdrabniania mięsa, kotły warzelne, wędzarnia i chłodnia gotowych wyrobów.

more

5 września klasa 2 TŻG wraz z p.Beatą Łęczycką i p.Wiolettą Kosakowską udała się na wycieczkę zawodową do Nowego Sącza. Uczniowie zwiedzali restaurację „Panorama” i karczmę „Na Kamieńcu”. Celem wycieczki było zapoznanie się z układem funkcjonalnym pomieszczeń w zakładzie gastronomicznym, przepisami BHP i PPOŻ oraz ochrony środowiska obowiązującymi w zakładzie gastronomicznym.

more

W dniu 15 marca odbyła się wycieczka programowa na LAS-EXPO (XIX Targi Przemysłu Drzewnego i Gospodarki Zasobami Leśnymi) oraz AGROTECH (XXV Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej) w Kielcach. Uczestniczyła w niej klasa 3 TL wraz z nauczycielami: Beatą Dobrowolską oraz Małgorzatą Kuzak.

more

W dniach 21 - 23 marca odbyły się po raz siódmy targi edukacyjne „Festiwal Zawodów w Małopolsce” w hali Expo przy ul. Galicyjskiej 9 w Krakowie. Jest to wydarzenie prowadzone w zakresie doradztwa zawodowego dla uczniów szkół gimnazjalnych i podstawowych, którzy mogą zapoznać się z ofertą edukacyjną przed wyborem szkoły średniej.

more

W dniu 5 kwietnia uczniowie z kl. I i II Technikum Leśnego wraz z opiekunami: Beatą Dobrowolską, Małgorzatą Klich i Justyną Białką wybrali się na X Międzynarodowe Targi Łowieckie EXPOHunting. Była to doskonała okazja do spotkań w gronie braci łowieckiej, pasjonatów przyrody i osób zainteresowanych aktywnością outdoorową.

more

W dniach 6 -7 kwietnia uczniowie klasy II TL wraz z opiekunem – Beatą Dobrowolską uczestniczyli w dodatkowych zajęciach rozwijających - zorganizowanych w formie naukowych warsztatów weekendowych prowadzonych we współpracy z uczelniami w ramach komponentu Małopolskiej Chmury Edukacyjnej.

more

W dniu 21 listopada leśnicy z klasy 1TLg wraz z wychowawcą – Haliną Tischner oraz Beatą Dobrowolską  wybrali się do Pienińskiego Parku Narodowego, z siedzibą w Krościenku nad Dunajcem.  Zajęcia odbyły się w ramach współpracy Interreg Polska - Słowacja „Rozwój kształcenia leśnego na poziomie szkoły średniej” realizowany przez Powiat Nowosądecki (Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego).

more