krak.jpg
01
Gru
Teoria i praktyka w jednym
Posted by Super User

Dnia 24 października 2016 r. kl. IV Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych pod opieką pań: Beaty Łęczyckiej i Małgorzaty  Zięby udała się do pięciogwiazdkowego  Hotelu Heron w Siennej. Dzięki uprzejmości właściciela i personelu zwiedziła część gastronomiczną i  hotelową.

Po dziale gastronomicznym uczniów oprowadził jeden z szefów kuchni, pokazując układ funkcjonalny zakładu i wszystkie jego „zakamarki”. Jego wyposażenie stanowi  najnowszy i najwyższej klasy sprzęt gastronomiczny. Kuchmistrz, łącząc wykład z pokazem, przedstawił bogatą ofertę usługową.

Część hotelową zaprezentowała pani manager hotelu Heron. Młodzież mogła zwiedzić przeszklone sale konferencyjne, z których rozpościerał się piękny widok na jezioro, a także poznać strukturę i wyposażenie pokoi standardowych i apartamentów. W czasie wizytowania SPA pani kosmetolog zapoznała uczniów z obszernym zakresem świadczonych usług,  które oferują gabinety kosmetyczne wyposażone m.in. w najnowszy sprzęt do masażu. 

Wycieczka była wspaniałą lekcją gastronomii i marketingu. Wszyscy uczestnicy byli pod ogromnym wrażeniem i stwierdzili, że takie lekcje (teoretyczno-praktyczne) na pewno zapamiętają na bardzo długo.  

Zobacz>>>