tatry2.jpg
Pożegnalne zajęcia w pracowni gastronomicznej
Poprawiono: 23 czerwiec 2023

To już ostatnie chwile w pracowni gastronomicznej klasy III GT. Przez 3 lata uczyli się:

- łączyć teorię z praktyką,
- umiejętnie sporządzać potrawy zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia i estetycznie je podawać,
- eksperymentować w kuchni, wykorzystując poznane metody i techniki sporządzania potraw,
- zapewniać odpowiednie warunki przechowywanej żywności.

W przedostatnim tygodniu zajęć uczniowie wykonali zupę krem z warzyw z prażonymi pestkami dyni, spaghetti bolognese z pulpecikami oraz muffinki z lukrem cytrynowym.

Ten czas spędzony wspólnie  na pewno zapamiętają na dłużej, ponieważ świetnie się bawili, łącząc wiedzę z praktyką, oraz doprawiając przygotowywane potrawy dobrym humorem.

Galeria zdjęć >>>