tzg.jpg
01
Gru
Tradycję trzeba zachować….
Posted by Ewelina Pogwizd

Okazuje się, iż czas pandemii i zbliżający się okres świąt mobilizuje naszych uczniów do umilania codzienności domownikom. Młodzież klasy 3TŻG przygotowuje się do egzaminu zawodowego, systematycznie „rozwijają kulinarne skrzydła” w kuchni: młodzi gotują, pieką, smażą, dekorują – czyste szaleństwo!

Efekty pracy są monitorowane, o czym świadczy bogata fotorelacja przesyłana z różnych etapów produkcji potraw od surowców po gotowy posiłek.

Tym razem uczniowie polecają wyborne dania na wigilijny stół:

- kluski z makiem

- kapustę z grochem

- kapuśniaczki z barszczem

- pierogi ruskie, ze śliwką, kapustą i grochem,

- biały żur

- zupę grzybową z makaronem

- kompot z suszu

Tradycja przetrwa dzięki naszym uczniom!


Galeria zdjęć >>>